Home - Bio - Zangcoaching - Nasynchronisatie - Optreden - Contact

Biografie

Al op jonge leeftijd toonde Mandy haar interesse voor 'muziek' en 'zang' en begon zij op 9 jarige leeftijd bij Vara’s Kinderen voor Kinderen. In 1986 behaalde ze met de meidengroep Frizzle Sizzle tijdens het Eurovisie Songfestival met ‘Alles heeft een Ritme’ de 13e plaats en scoorde nog enkele hits.

Nadien vormde ze met Franky Rampen in 1990 het duo “Justian & Mandy”, dat resulteerde in de CD ”Friends for a lifetime”. In datzelfde jaar startte ze
een zangopleiding aan het Hilversums Conservatorium.

In 1992 startte ze als vaste achtergrondzangeres bij René Froger (The Frogettes) en maakte in 1994 tussentijds haar eerste Nederlandstalige solo-CD.

Vanaf 2005 tot heden zingt ze mee, en geeft ze leiding aan de backing vocals als vocal repetitor tijdens The Toppers concerten in de Arena. Ook is Mandy te horen als backing vocal op cd’s van Gerard Joling en vele andere artiesten.

Naast haar werkzaamheden als zangeres, wordt ze veelvuldig gevraagd voor de nasynchronisatie van tekenfilms. Zo is ze onder meer te horen in de Zwanenprinses, Pokémon, Totally Spies en Trollz.

Ook geeft ze zangcoaching bij Flashstudio in Laren en start ze binnenkort een popkoor.

Ze treedt regelmatig op met Sonny’s Inc. en met Laura Vlasblom zingt ze ABBA-hits!